måndag, december 21, 2015

the way i see it, life is a pile of good things and bad things.

The good things don't always soften the bad things, but vice versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant.

I <3 Doctor Who

 

tisdag, december 15, 2015

i'm burning up a sun just to say goodbye.

Är inne på tredje säsongen av Doctor Who, och även om jag tyckte det var lite väl quirky i början är det väldigt sött och charmigt. Jag har dock svårt att se hur det ska kunna bli bättre än säsong två, för historien om the Doctor och Rose är the stuff legends are made of. Episkt, tragiskt, och oändligt vackert.

 

 

 

torsdag, december 10, 2015

why do we fall.

Hello, it's me.

Faktiskt så tyckte jag att mitt bloggprojekt gick över förväntan bra tills jag tappade det där någonstans i november. Let's face it, november är en sugig månad och det var svårt att hålla uppe motivationen för att göra, tja, någonting överhuvudtaget utom att sova och kolla på Netflix. (I <3 Netflix so much). December är klart mysigare, och även om jag tänker att vänta ut året innan jag tar tag i #POTD (picture of the day) igen, tänkte jag försöka göra lite comeback igen så här under årsslutet

Och bara för att jag inte har bloggat betyder det inte att jag inte har gjort något alls. Tvärtom, det har varit busy times. Här är lite bullet points från november och december.

- I början på november hade jag avskeds-after work med mina favoritkollegor, varav två går på föräldraledighet efter årsskiftet. Vi gjorde verkligen stan ordentligt med pitstops på Dubbel dubbel, Marco Zero, Le Pain Francais, Tranquilo och The Flying Scotsman. Och som avslutning, i samma fina tradition som grundlades vid vår första jobbfest (då det var totally my bad och inte helt avsiktligt) hade vi efterfest hos mig till fem-tiden, med 90-talsvideor på youtube och frijoles refritos som nattamat. Kändes bra att sluta på topp, när det nu lär dröja ett tag till nästa gång.

 

 

- Jag var och såg Katniss på bio, och hemma kollade jag på Bron, Homeland och Jessica Jones. Och eftersom den senare innehöll en charmerande sociopat (jag har visst en typ när det gäller fiktiva killar) fick jag en thing för David Tennant (Brits, eh), så nu har jag börja maratonkolla på Dr Who.


- Jag var på Romsorb-fest, aka återförening med Båstadsgänget från i somras, med tillhörande brunch på Ritz dagen efter.

 

- Har varit på första glöggkvällen för i år hos Karin och Janna, det blev en internationell variant där vi även serverades den tyska varianten Feuerzangenbowle

 

- I och med att jag håller på att byta tjänst har det varit oerhört mycket mer att göra på jobbet. Dels är det mycket nytt att lära sig, men det har också varit en hel del resor, kundmöten och events, vilket är både roligt och spännande. Det är dock en stor omställning. Tidigare var det knappt en gång i månaden som jag var iväg från kontoret, numera är det minst en gång i veckan. Den senaste veckan har varit helt cray, möte i Stockholm (passade på att träffa Carro på kvällen på världens mysigaste thai-restaurang), julevent i Hallstahammar, Stenas julbåt, och så lite årsförhandlingsmöten däremellan.

 

 

 

Förresten, rubriken är en referens till en av mina absoluta favoritfilmer, Batman Begins. Svaret är, "So we can learn to pick ourselves up."

Welcome back, bitches.